Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Herättäjäjuhlat 2021

heinäkuu 2 - heinäkuu 4

Kauhavan herättäjäjuhlien järjestämistä siirretään vuodella eteenpäin. Asiasta päätti Herättäjä-Yhdistyksen hallitus kokouksessaan lauantaina 25.4.2020.

– Kauhavan herättäjäjuhlat oli tarkoitus pitää 3.–5.7.2020. Juhlien uusi ajankohta on 2.–4.7.2021. Valmisteluissa ovat sadat vapaaehtoiset tehneet valtavasti töitä jo pitkään. Halusimme, että tämä työ ei valuisi hukkaan vaan pääsisimme viettämään herättäjäjuhlat myöhemmin, kertoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.

Herättäjäjuhlat ovat Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa vaikuttavan herännäisyyden vuosittainen hengellinen kesäjuhla. Niihin osallistuu noin 20 000 kävijää viikonlopun aikana. Juhlien pääohjelmassa on mm. useita seuroja, joissa vuorottelevat yhdessä veisattavat Siionin virret ja lyhyet seurapuheet. Herättäjäjuhlat on järjestetty vuodesta 1893 lähtien ja juhlat on aikaisemmin jouduttu perumaan vain kaksi kertaa sodan takia. Herättäjäjuhlien järjestämisestä vastaavat yhteistyössä Herättäjä-Yhdistys, seurakunta ja kaupunki.

 

Siipeis suojaan

Herättäjäjuhlat järjestetään vuonna 2020 ensimmäisen kerran Kauhavalla. Juhla-alueeksi valikoitui entisen Lentosotakoulun alue, joka tarjoaa erinomaiset puitteet. Juhlakenttä rakentuu kiitotien kupeeseen. Alueella on sopivia rakennuksia lentokonehalleista majoitustiloihin valmiina vastaanottamaan juhlavieraat. Julkiset kulkuneuvot tuovat juhlavieraat kahden kilometrin päähän juhlakentästä. Henkilöautoilla saapuville pysäköintialueet saadaan lähelle juhla-aluetta, josta kaiken kaikkiaan on tulossa kompakti kokonaisuus.

Juhlien ympärille on jo syntymässä innostunut ilmapiiri. Juhlien tunnukseksi valikoitui tuttu iltavirren säe: Siipeis suojaan. Lause istuu hyvin Kauhavalle. Ensinnäkin se on Jumalan turvallisesta läsnäolosta puhuva rukous. Armon suojassa saamme levätä meitä odottavilla juhlilla. Toiseksi juhlatunnus on viittaus Kauhavan ilmailulliseen historiaan. Se kertoo ajallista turvallisuudesta, jonka osaajia on paikkakunnalla koulutettu vuosikymmenien ajan.

Juhlien logossa esiintyvät äiti ja lapsi siipien suojassa. Juhlakansana olemme oikeutettuja tulemaan lapsen lailla rakastetuiksi. Sama aihe on esillä myös Kauhavan alttaritaulussa. Sen teemana on Jeesus siunaa lapsia.

Sydämellisesti tervetuloa Kauhavan herättäjäjuhlille 3.–5.7.2020!

Jyrki Jormakka

kirkkoherra

Tiedot

Alkaa:
heinäkuu 2
Loppuu:
heinäkuu 4
Kotisivu:
https://herattajajuhlat.fi

Järjestäjä

Kauhavan Seurakunta
Puhelin:
045-657 7238
Sähköposti:
petra.kero@evl.fi
Kotisivu:
https://www.kauhavanseurakunta.fi/toimintaa/kauhavan_herattajajuhlat_2-472021/

Tapahtumapaikka

LSK Business Park
Loppusuora 22
Kauhava, 62200 Finland
+ Google Map