Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Herättäjäjuhlat 2021

heinäkuu 2 - heinäkuu 4

Kesältä 2020 siirretyt herättäjäjuhlat järjestetään Kauhavalla 2.–4.7.2021 tuolloin voimassa olevien rajoitusten puitteissa.

– Herättäjäjuhlien pääohjelma, eli seurat ja jumalanpalvelus, toteutetaan aina ulkoilmassa. Lisäksi tänä vuonna myös kaikki oheisohjelma järjestetään taivasalla. Juhlakenttä entisen Lentosotakoulun alueella on avara, ja siellä on helppo pitää turvallinen etäisyys toisiin, kertoo yleissihteeri Kalle Hiltunen Herättäjä-Yhdistyksestä.

Juhlat tullaan järjestämään OKM:n turvallisen tapahtuman ohjeiden mukaisesti (mm. parannettu hygienia, kasvomaskit ja turvavälit, joista huolehditaan esim. seurapenkkien rivivälejä kasvattamalla).

Turvalliseen tapahtumaan kuuluu myös kävijämäärän tavallista tarkempi hallinta. Siksi Herättäjä-Yhdistys avaa alkukesästä mahdollisuuden tulostaa nettisivuilta ilmainen pääsylippu juhlille. Tästä ohjeistetaan myöhemmin tarkemmin.

– Toivomme, että mahdollisimman moni käy tulostamassa tällaisen pääsylipun etukäteen, Kalle Hiltunen sanoo. – Näin pysymme selvillä osallistujamäärästä.

Kukaan ei voi tietää, millainen koronatilanne on heinäkuun alussa, joten järjestäjät seuraavat tilannetta aktiivisesti, ja uusia päätöksiä voidaan tehdä tarvittaessa nopeastikin.

– Mikäli koronatilanne ei parane oleellisesti, juhlat pidetään hybridimallilla, Kalle Hiltunen sanoo. -Silloin otamme paikan päälle rajoitusten salliman määrän osallistujia, mutta ohjelmaa voi seurata kotoa käsin eri kanavien kautta.

Järjestettiinpä Kauhavan herättäjäjuhlat missä muodossa tahansa, ohjelmaa lähetetään juhlaviikonloppuna ympäri vuorokauden Körttiradion nettiradiossa osoitteessa www.herattajajuhlat.fi sekä pääkaupunkiseudun (105,8 MHz) ja Kauhavan (104,9 MHz) lähettimien kautta. Lisäksi Järviradion taajuuksilla lähetetään perjantain aattoseurat, lauantain lähetysseurat ja sunnuntain jumalanpalvelus. Yle lähettää jumalanpalveluksen suorana televisiolähetyksenä ja lauantain päiväseurat radiotallenteena.

Lisätietoja:
Herättäjä-Yhdistyksen yleissihteeri Kalle Hiltunen, puh. 040 577 9195
Kauhavan herättäjäjuhlien pääsihteeri Simo Korkalainen, puh. 044 491 5204

Siipeis suojaan

Herättäjäjuhlat järjestetään vuonna 2021 ensimmäisen kerran Kauhavalla. Juhla-alueeksi valikoitui entisen Lentosotakoulun alue, joka tarjoaa erinomaiset puitteet. Juhlakenttä rakentuu kiitotien kupeeseen. Alueella on sopivia rakennuksia lentokonehalleista majoitustiloihin valmiina vastaanottamaan juhlavieraat. Julkiset kulkuneuvot tuovat juhlavieraat kahden kilometrin päähän juhlakentästä. Henkilöautoilla saapuville pysäköintialueet saadaan lähelle juhla-aluetta, josta kaiken kaikkiaan on tulossa kompakti kokonaisuus.

Juhlien ympärille on jo syntymässä innostunut ilmapiiri. Juhlien tunnukseksi valikoitui tuttu iltavirren säe: Siipeis suojaan. Lause istuu hyvin Kauhavalle. Ensinnäkin se on Jumalan turvallisesta läsnäolosta puhuva rukous. Armon suojassa saamme levätä meitä odottavilla juhlilla. Toiseksi juhlatunnus on viittaus Kauhavan ilmailulliseen historiaan. Se kertoo ajallista turvallisuudesta, jonka osaajia on paikkakunnalla koulutettu vuosikymmenien ajan.

Juhlien logossa esiintyvät äiti ja lapsi siipien suojassa. Juhlakansana olemme oikeutettuja tulemaan lapsen lailla rakastetuiksi. Sama aihe on esillä myös Kauhavan alttaritaulussa. Sen teemana on Jeesus siunaa lapsia.

Sydämellisesti tervetuloa Kauhavan herättäjäjuhlille 2.–4.7.2021!

Jyrki Jormakka

kirkkoherra

Tiedot

Alkaa:
heinäkuu 2
Loppuu:
heinäkuu 4
Kotisivu:
https://herattajajuhlat.fi

Tapahtumapaikka

LSK Business Park
Loppusuora 22
Kauhava, 62200 Finland
+ Google Map